Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Amenzi de peste 24 de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor Covid-19 în Harghita

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto cu caracter ilustrativ/ Turnul Sfatului

 

Acţiunile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, desfăşurate în data de 17 iulie 2020 de structurile M.A.I. şi autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe raza judeţului Harghita.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 127 de specialişti, din care 84 de poliţişti, 22 de jandarmi, 2 pompieri, 13 poliţişti locali, 2 reprezentanți din cadrul ANSVSA și un angajat al A.N.P.C..

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 195 de locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

De asemenea, au fost verificate 14 mijloace de transport şi au fost legitimate 110 persoane, dintre care 52 s-a constatat că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 5 pentru încălcarea prevederilor legale pe linie economică şi două pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 în context COVID-19 şi una pentru participarea la activităţi în spaţii pentru care au fost instituite restricţii sau interdicţii, în cuantum total de 24.600 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

  • IPJ HarghitaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.