Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

52.000 lej értékű bírságot alkalmaztak a Hargita megyei csendőrök 2023 első negyedévében erdészeti vonatkozásban

 

 

2023 első negyedévében a Hargita megyei csendőrök több intézkedést hajtottak végre az erdészeti bűncselekmények megelőzése és leküzdése terén, akár közösen, akár önállóan, a törvény be nem tartása miatt, amiért 26, összesen 52 ezer lejes bírságot és 25 figyelmeztetést alkalmaztak. Ezzel egyidejűleg több mint 110 köbméter faanyagot foglaltak le az erdészeti bűncselekmények megállapításáról és szankcionálásáról szóló 171/2010 törvény értelmében.

Az év első negyedében a Hargita megyei csendőrök 28 küldetést hajtottak végre közösen az erdészeti szervekkel. Összesen 51 szabálysértési büntetést alkalmaztak, ebből huszonhat, összesen 52.000 lej értékű pénzbírság volt és 25 figyelmeztetés a 171/2010 törvény alapján.

A megállapított tények általában jogosulatlan fakivágás, fák kitörése, gyökeres kivágása, az Országos Erdőalapban az erre nem kijelölt helyen történt tűzgyújtás, az erdőtulajdonos hozzájárulása nélkül az erdőalaphoz gépjárművel történő behajtás, valamint olyan faanyag kísérőlevél nélküli szállítása vagy olyan kísérő levéllel történő szállítása, amelyből nem derül ki a faanyag törvényes eredete.

A tényállás megállapítása után több mint 110 köbméter faanyagot foglaltak le. Akciójuk során a csendőrök a területileg illetékes erdészeti osztályok képviselőinek támogatását kérték és kapták meg.

A csendőrök az erdőalap védelme érdekében folytatják az erdészeti bűncselekmények megelőzését és leküzdését célzó akciókat.

  • infó és fotó: Hargita Megyei CsendőfelügyelőségVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.