Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az ANAF ellenőrző intézkedéseket kezdett a nagy adófizetőknél

Az Adó- és Pénzügyi Hivatal 100 ellenőrzési akciót indított a gazdasági szereplőknél az általuk vásárolt és használt elektronikus pénztárgép elektronikus naplóval való összekapcsolása tekintetében. Azoknál a gazdasági szereplőknél, ahol az ellenőrzéseket elvégezték az ANAF ellenőrei, 87% megfelelt a követelményeknek, a többiek esetében pedig, akik nem végezték el a csatlakoztatást, szabálysértési szankciókat alkalmaztak a hatályos jogszabályok szerint.

FIGYELEM, a pénztárgépek ANAF szerverhez való csatlakoztatásának határideje 2021. november 30. Ezt a határidőt nem hosszabbítják meg.

A www.anaf.ro portál “Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF” részében, amely a címen érhető el, az adófizetők részletes információkat találnak a kapcsolódásról (jogszabályok, csatlakozási útmutató, AMEF nyilvántartás, stb.).

Az ANAF e témájú ellenőrzési akciói a következő időszakban is folytatódnak mind az adóelkerülés megelőzése és leküzdése, mind a megfelelő versenykörnyezet biztosítása érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük