Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az ANAF kidolgozta a fizetési átütemezés alkalmazására vonatkozó eljárást

Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal kidolgozta az ANAF elnökének rendelettervezetét a központi költségvetési szerv fizetési átütemezésének alkalmazására vonatkozó eljárás jóváhagyásáról. A kérés modellje megtalálható az eljárás 1. sz. függelékében. Az adófizetők által benyújtott kérelmeket, mind a végzésnek a Román Hivatalos Közlönyben való közzététele előtt, mind az után, a központi költségvetési szervek elemzik a megoldás érdekében. A kérelmeket elektronikus úton, távoli továbbítással lehet benyújtani, miután a rendelet Románia Hivatalos Közlönyében megjelent.

Az ANAF elnökének rendelettervezete a fizetési átütemezés központi költségvetési szerv általi alkalmazására vonatkozó eljárás jóváhagyásáról, valamint az ANAF elnökének 90/2016-os rendeletének módosításáról, a fizetési átütemezés megadására irányuló kérelem és a csatolt igazoló dokumentumok tartalmának, valamint a központi költségvetési szerv által a fizetési átütemezés alkalmazásának eljárásáról szóló dokumentum a www.anaf.ro weboldalon olvasható, Transparență Decizională címsor alatt.

A Pénzügyi Minisztérium és az ANAF új pénzügyi intézkedéseket dolgozott ki az üzleti környezet támogatására, amelyeket a kormány 181/2020-as sürgősségi rendelete jóváhagyott. Az egyik fő kedvezmény az egyszerűsített fizetési részlet, amelyet legfeljebb 12 hónapos időtartamra nyújtanak a rendkívüli állapot kihirdetése után esedékes költségvetési kötelezettségekre.

Ennek az eszköznek az elfogadása a fizetések betartásának támogatását és a pénzügyi likviditás fenntartását tűzte ki célul az adófizetők tevékenységének élénkítése érdekében, az egészségügyi válság hatásaként.

Ugyanakkor a 988/2020 október 26-i Hivatalos Közlönyben megjelent 181/2020-as sürgősségi kormányrendelet a 29/2020-as sürgősségi kormányrendeletben elrendelt intézkedések meghosszabbításáról is rendelkezik, valamint a 48/2020-as sürgősségi kormányrendeletben folyó év december 25-ig.

A romániai egészségügyi válság kilenc hónappal ezelőtti kezdete óta a Pénzügyminisztérium és az ANAF megértette azokat a nehézségeket, amelyekkel a vállalatok szembesülnek a tevékenység folytatásához és az alkalmazottak fenntartásához szükséges likviditás biztosításában.

A Pénzügyminisztérium és az ANAF a lakosság egészségét és az üzleti környezetet tartotta legfontosabbnak, vagyis olyan mechanizmust hoztak létre, amely támogatja a jóhiszemű adózókat azáltal, hogy pénzügyi intézkedéscsomagot kínál, beleértve a költségvetési kötelezettségek fizetésének elhalasztását is, hogy ne érezzék a járvány negatív hatásainak következményeit. Ezenkívül a Pénzügyminisztérium és az ANAF valóságos szakembermagokat hozott létre, akik szoros kapcsolatban álltak az üzleti környezet képviselőivel, és akik keményen dolgoztak az online szolgáltatások fejlesztésén, hogy hozzáférhetőek és intuitívak legyenek, hogy az adófizetők át tudják vészelni ezt a nehéz időszakot, egészségesek maradjanak ők, családjaik és vállalkozásaik is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.