Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Figyelmeztető sztrájkot hirdetnek február 10-én, csütörtökön a Hargita Megyei Prefektus Intézményének munkatársai. Magasabb fizetést akarnak

Kollektív és önkéntes munkabeszüntetéssel figyelmeztető sztrájkot indítanak az „Egalitatea” Közigazgatási Alkalmazottak és Szerződéses Alkalmazottak Egyenjogúsági Szakszervezetéhez tartozó Hargita Megye Prefektusi Intézményének munkatársai (köztisztviselők és szerződéses alkalmazottak) 2022. február 10-én 10:00-11:00 óra között a Prefektusi Intézmény székhelyén.

A Prefektusi Intézmény dolgozói ezt a tiltakozó akciót a román kormány által alkalmazott fizetési bánásmód ellen szervezik, az indokolatlan, diszkriminatív és aránytalan bánásmód ellen más központi vagy helyi hatóságok és intézmények alkalmazottaihoz viszonyítva.

Ennek a bérkezelésnek a következményei a következők:

– A szakosodott és képzett személyzet migrációja a szakosodott struktúrából más intézményekhez vagy hatóságokhoz;

– Nehézségek a megüresedett állások betöltése más intézmények vagy helyi hatóságok szakosodott munkatársaival a fizetési motiváció hiánya és a magas munkateher miatt;

– Megüresedett állások feltöltése a magánszektorból, ami általában alig segíti a toborzási versenyeket, és meglehetősen hosszú alkalmazkodást igényel a tevékenység sajátosságaihoz és a közszolgálati szigorhoz;

– A meglévő alkalmazottak túlterhelése a munkaviszonyukat megszüntető tisztviselőktől átvett munka mennyiségével, ami negatív hatással van a szervezeti légkörre.

Bérezési furcsaságok

A tiltakozás idején a helyzet odáig jutott, hogy az ellenőrzési feladatokat ellátó munkatársak jóval alacsonyabb fizetést kaptak, mint az általuk ellenőrzött munkatársaké. A jelenlegi romániai szabályozási keretek alapján a prefektusi intézményben a köztisztviselők alapilletménye fele a helyi és területi közigazgatási tisztviselők bérszintjének, aminek a felelősségi körök és a romániai közigazgatási szervezeti elvek tekintetében nincs jogi oka.

Úgy gondoljuk, hogy a prefektusi intézményben dolgozók javadalmazásának az állami közfeladatok szintjén kell lennie, tekintettel arra, hogy a prefektusi intézmény a helyi hatóságok tevékenységét és a dekoncentrált közszolgáltatások irányítását ellenőrző szerv.

Az „Egalitatea” Köztisztviselők és Szerződéses Személyek Egyenjogúsága a Közigazgatásban Szakszervezet az Arad, Argeș, Bákó, Brassó, Beszterce-Naszód, Bukarest, Buzău, Krassó Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hargita, Hunyad, Ialomița, Iași, Máramaros, Mehedinți, Maros, Olt, Neamț, Prahova, Szilágy, Szatmár, Szeben, Suceava, Temes, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea megyékprefektusi személyzetét képviseli.

 

Az „Egalitatea” Szakszervezet Képviselői
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.