Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szombat reggelig erősödő szélre, havas esőre és havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerint csütörtök estétől (20:00 óra) szombat reggelig (10:00 óra) átmenetileg megélénkül a szél, ami a magas hegyvidéken szórja a havat, de eső, havas eső és hó formájában is hullhat csapadék mérsékelt mennyiségben.

1700 méter feletti magasságban a szél megélénkül, sebessége időnként meghaladja a 60-70 km/h-t, a hegygerinceken a széllökések sebessége meghaladja a 90-100 km/h-t.

A szél a nyugati országrészben is felerősödik, pénteken, december 3-án helyileg és átmenetileg az ország többi részén is , elérve a 45-55 km/h sebességet.

Pénteken nagyobb területen várható csapadék, a hegyvidéken dominál a havazás, és helyenként új hóréteg is képződik. Csapadék, eső, havas eső és szűkebb területeken havazás formájában nyugaton, középen és északon, valamint péntekről szombatra virradó éjjel (december 3/4) keleten és délen is várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 10 … 15 l/nm-t, különösen a hegyvidéki területeken.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.