Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az országos meteorológiai szolgálat esőre, erős szélre és hidegre figyelmeztet

Az országos meteorológiai szolgálat esőre, erős szélre és hidegre figyelmeztet április 13-án 16:00 óra és április 16-án 10:00 óra között.

A fenti intervallumban országszerte mérsékelt mennyiségű csapadék várható, helyenként 15… 25, és elszigetelten, északnyugaton és a központi részeken 30… 40 l/nm. Kedd délutántól szerda estig esni fog az eső, amit villámlás kísérhet.

Erdélyben és Máramarosban esni fog az eső, de előfordulhat havas eső és havazás is (túlnyomórészt szerdáról csütörtökre, illetve csütörtökről péntekre virradó éjszaka), helyenként rövid időre a hó lerakodik. Átmenetileg az ország többi részén, a dombvidéken vegyes csapadék hull.

A hegyekben havazni fog, helyenként jelentős friss hóréteg rakódik le. 1500 méteres magasság fölött a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban 70-80 km/órás sebességgel fújhat a szél és hóviharok várhatók. Az ország déli és délkeleti részén is megélénkül időnként a szél, 60-65 km/órás széllökések lehetnek, ami fokozza a hidegérzetet.

A szerdai és csütörtöki nappali hőmérsékleti értékek különösen alacsonyak az április közepére általában jellemző hőmérséklethez képest.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.