Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Március 1-től emelkedik a munkanélküli segély. Az emelés a foglalkoztatást ösztönző egyéb intézkedésekre is irányul

 

A munkanélküli-biztosítási rendszerről és a foglalkoztatás ösztönzéséről szóló 76/2002 törvény rendelkezéseinek megfelelően az Országos Munkaerő-elhelyező Ügynökség a foglalkoztatás ösztönzésére és a foglalkoztatás szintjének emelésére irányuló intézkedéseket alkalmaz.

A munkanélküli segély, valamint az Országos Munkaerő-elhelyező Ügynökség (ANOFM) által alkalmazott egyéb foglalkoztatást ösztönző intézkedések az alábbiak szerint emelkednek:

  1. A munkanélküli segély személyenként havi 73 lejjel emelkedik
  2. Az oktatási intézmények végzősei és a fogyatékkal élők speciális iskoláinak végzősei esetében a munkanélküli segély 262 lejről 299 lejre emelkedik.
  3. A beilleszkedési juttatás az oktatási intézmények végzőseinek és speciális iskolák végzőseinek, akik legalább 16 évesek, és akik a diploma megszerzését követő 60 napon belül jelentkeznek a munkaerő-közvetítő ügynökségeknél, és 12 hónapnál hosszabb időre foglalkoztatottak teljes munkaidőben- 1576 lejről 1794 lejre emelkedik.
  4. Azoknak a munkaadóknak, akik a társadalmi kirekesztettség által fenyegetett fiatalokat alkalmaznak és akik szolidaritási szerződés alapján személyre szabott szociális támogatásban részesülnek, minden alkalmazott után a támogatás értéke maximum 2.102 lejről legfeljebb 2.302 lejre emelkedik.
  5. A szünidő alatt tanulókat és egyetemi hallgatókat foglalkoztató munkáltatók havi pénzügyi ösztönzője minden foglalkoztatott után 262 lejről 299 lejre emelkedik.

A költségvetési ráfordítás 128 millió lejre tehető, de ez csak becslés, tekintve, hogy csak a meglévő adminisztratív adatokat és a 2023-as évre vonatkozó előrejelzéseket veszi figyelembe, a kedvezményezettek számának dinamikája nélkül.

Ez az emelés március 1-jétől érvényes azokra a személyekre is, akiknek jogait ezen időpont előtt állapították meg.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.