Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) letiltja az Ukrajnából származó búza, kukorica, napraforgó és repce behozatalát

 

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) alkalmazza a 2023. május 2-i 2023/903- as (EU) bizottsági rendelet új rendelkezéseit, amelyek megelőző intézkedéseket vezetnek be bizonyos Ukrajnából származó termékekkel kapcsolatban, a rendelet közzétéve az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

Így az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) a fent említett rendelet hatálybalépésének időpontjától 2023. június 5-ig nem engedélyezi az Ukrajnából származó búza, kukorica, napraforgó és repce Romániába történő behozatalát.

Ezek az intézkedések csak az új rendelkezések hatálybalépése után aláírt szerződésekre vonatkoznak, és 2023. június 5-ig érvényesek.

A nem állati eredetű termékek egyéb típusai esetében, amelyekre nem vonatkoznak ezek az új szabályozások, az ANSVSA az Ukrajnából érkező szállítmányok ellenőrzését a határállomásokon/belépési pontokon és a végső rendeltetési helyeken (gabonaraktárak, feldolgozó és értékesítési egységek) végzi.

Az Európai Bizottság Ukrajna szállítási útvonalainak támogatására vonatkozó ajánlásaival összhangban az ANSVSA új belépési pontokat hozott létre az Ukrajnával és a Moldovai Köztársasággal határos megyékben a hatósági ellenőrzési törvény ésszerűsítése érdekében, a gabonaszállítmányok számával összefüggésben.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) folytatja az ellenőrzési tevékenységeket, és a többi felelős intézménnyel együtt együttműködik az áruszállítás hatékonyabbá és gördülékenyebbé tételét célzó új intézkedések meghatározásában.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.