Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felhívás: Segítsük a medvetámadás áldozatának családját!

 

Két gyermek árván maradt! Két kislány maradt apa nélkül, ugyanis ebben az országban fontosabb a medve élete, mint az emberé! Erre való tekintettel jelentéktelen, hogy mi és hogyan történt. Most a legfontosabb, hogy segítsünk a családnak, fogjunk össze az érdekükben.

A kőrispataki áldozat gyermekeinek lakhatási körülményei távol állnak a normálistól. Az egyetlen szobába befúj a szél, nincs fürdőszoba, hiányoznak a tanulás, a játszás feltételei. Segítenünk kell. Jelenleg a nagymamánál laknak, innen járnak iskolába, itt vannak a barátaik.

Szeretnénk támogatni a családot, hogy normális életkörülményekhez jussanak, a gyerekek elmehessenek kirándulásra, táborba, tanulhassanak, fejlődhessenek.

Hargita Megye Tanácsa 5000 lejjel fogja támogatni őket, de próbál további segítséget nyújtani tervezőink, munkatársaink révén, akár munkával is.

Adományokat továbbra is várunk a már megnyitott számlára, a Hargita Megyéért Egyesület számlájára:

Hargita Megyéért Egyesület

RO 79 BRDE 210 SV 065 425 42100

RO 79 BRDE 210 SV 041 495 52100

BRD – Groupe Société Générale, csíkszeredai kirendeltség

Többen utaltak támogatást a két gyerek számára, bel és külföldről egyaránt. Az összeg felhasználásáról videóban fogunk beszámolni a gyűjtés befejezését követően, pontosít a Hargita Megyei Tanács.

Azonban a Környezetvédelmi Minisztériummal szembeni vád, hogy „jobban védik a medvéket, mint az emberek”, némileg indokolt lehet, de ami nem jogos vagy nem erkölcsös “ebben az országban” a vadon élő állatokkal való kereskedelem.

Az országos sajtóban megjelent kinyilatkoztatás szerint úgy tűnik, hogy a férfi, akit a medve széttépett, egy medvebocsot akart megszerezni, hogy aztán egy Csíkszeredában letelepedett olasznak adja el egy szép összegért. Úgy tűnik Hargita megyében néhány helyi lakos vadállat kereskedéssel foglalkozik, ami végzetesnek bizonyult a kőrispataki férfi számára.

Ezt a feltételezést a Környezetvédelmi Minisztérium is figyelembe vette, miután felszólították, hogy adjon kilövési engedélyt a veszélyes anyamedvére.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük