Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Összesen 30.000 euró értékben kaptak hemodialízis gépeket Hargita és Kovászna megyei kórházak

 

A Lions Bucuresti Cosmopolitan Club 47 hemodialízis gépet szállíttatott Ausztriából az országba, a Csíkszeredai Lions Club pedig 12 ilyen berendezés Hargita és Kovászna megyei kórházakhoz történő szétosztásában működött közre.

Négy berendezést adtak át november 2-án, kedden a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak, kettőt pedig a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak. Csütörtökön újabb két készülék érkezik a Kovászna megyei Sepsiszentgyörgyi Megyei Sürgősségi Kórházba. Szintén ezen a héten érkezik két készülék a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba, további kettő pedig a Kézdivásárhelyi Városi Kórházba.

A Hargita és Kovászna megyei kórházaknak eljuttatott támogatás összértéke 30 000 euró. Az adományozott berendezések a szakorvosok nyilatkozata szerint a jelenleg üzemelőnél újabb generációjú műszerek, kifogástalanul üzemképes állapotban kerülnek átadásra, naprakész műszakival.

„A bukaresti, csíkszeredai és székelyudvarhelyi Lions Clubok akciója azt az igényt elégíti ki, hogy – különösen a járvány idején – minden olyan Hargita és Kovászna megyei kórházban, ahol adottak a feltételek, legyen újabb generációs berendezés a hemodialízis elvégzéséhez. Nagyon örülünk, hogy aktívan hozzájárulhattunk ahhoz, hogy ilyen jellegű támogatást irányítsunk a térségünkbe. Például a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházban nem léteztek ilyen készülékek, ezentúl a gyergyószentmiklósi betegeket nem kell Csíkszeredába szállítani ezekhez a beavatkozásokhoz” – mondta el Prof. Dr. Bőjte Dániel, a Csíkszeredai Lions Club elnöke.

forrás: Csíkszeredai Lions Club
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.