Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pályázati felhívás népviselet vissza nem térítendő finanszírozására

 

Hargita Megye Tanácsa pályázatai által támogatja és népszerűsíti a kulturális identitás megőrzésére és népszerűsítésére irányuló erőfeszítéseket.

“A pályázatokon keresztül megpróbáljuk azokat támogatni, akik nemzeti és kulturális identitásuk megőrzését és népszerűsítését tűzték ki célul. Ezzel a megközelítéssel elősegítjük Hargita megyét, a multikulturalizmust és az etnikai sokszínűséget az együttélő nemzetiségekre jellemző hagyományos népviselet révén, amely az időn átívelő útlevél”- mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.

Olyan Hargita megyei köz- és magánjogi fizikai- és jogi személyek pályázhatnak, amelyek a román törvénykezésnek megfelelően voltak megalapítva és bejegyezve, és amelyek népi- és hagyományos viseletek elkészíttetésére/beszerzésére pályáznak.

A pályázatok feltöltési határideje 2021 május 5, 12:00 óra.

A program alkalomként szolgálhat a megye iskoláiban, óvodáiban népszerű együttesek tulajdonában lévő népviselet- gyűjtemények megújítására vagy bővítésére, ezáltal növelve a fiatalok érdeklődését a helyi hagyományok megőrzése iránt.

A pályázati útmutató a  www.hargitamegye.ro/palyazatok oldalon található, kapcsolattartó személy: Salamon Endre, tel: 0266-207700, 1308-es mellék, email cím: salamonendre@hargitamegye.ro.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük