Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az APIA Hargita megkezdte az előrehozott kifizetéseket a gazdáknak. A támogatások értéke évi 70-80 millió euró között mozog

 

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Hargita megyei fiókja megkezdi az előlegfizetést a megye mintegy 26 ezer gazdálkodójának, akik támogatási kérelmet nyújtottak be – tájékoztat az AGERPRES.

„Az APIA október 17-től, hétfőtől előre kívánja folyósítani a támogatást a gazdálkodóknak. Ez azt jelenti, hogy jelenleg hozzávetőleg 26 000 dossziét készítünk elő kifizetésre. Ez egy nagyon nehéz munka, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag éjjel-nappal azon dolgozunk, hogy hétfőn reggel a Kincstár asztalára kerüljenek az első pénzutalványok (OP), hogy át tudják utalni a pénzt a gazdáknak. Persze ez egy nap alatt nem megoldható tevékenység, nem minden gazda kapja meg első nap a pénzét, ez egy hosszú távú tevékenység. Egy egész hónapon keresztül minden nap részesülnek a gazdák ezekből a kifizetésekből” – mondta Haschi András az AGERPRES-nek.

Megemlítette, hogy ez mind a területalapú támogatásokra, mind az agrár-környezetvédelmi és hegyvidéki támogatásokra vonatkozik, az APIA által fizetett százalék körülbelül 70%.

Haschi András szerint ezek az előlegek nagy segítséget jelentenek a gazdálkodóknak, abban az összefüggésben, hogy az őszi kampány elkezdődött, és erre fordíthatják a pénzt.

Elmondta azt is, hogy a korábbiakhoz hasonlóan idén is 70-80 millió euró kerül be támogatásokból Hargita megyébe.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.