Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Közel 3000 kérést fogadtak el az elemi oktatásba történő beiratkozás első szakaszában a 2020-2021-es tanévre

Hargita Megye Főtanfelügyelősége összesítette az elemi oktatásba a 2020-2021-es tanévre szóló beiratkozási kéréseket, az előkészítő osztályokba történő iratkozás miniszteri rendelettel módosított és jóváhagyott első szakaszát követően (július 8- 20).

A rendzser adatai szerint 2020 március 4- július 7 között 2913 kérést nyújtottak be. 2796 kérés olyan gyerekekre vonatkozik, akik 2020 augusztus 31-ig betöltik a 6. életévüket, 117 esetben pedig szeotember 1- december 31 között töltik be a 6. életévüket.

A beiratkozás második szakaszában (július 21-31.) azoknak a gyermekeknek a szabad helyekre való bejegyzését biztosítják, akik az első szakaszban nem vettek részt, vagy különböző okok miatt nem osztottak szét a megye / Bukarest tanfelügyelősége által kidolgozott eljárás szerint.

Szeptember 1. és 4. között a tervek szerint a tanfelügyelőségi szervek központosítják és rendezik a szülők / törvényes gyámok / törvényes képviselők kéréseit, akik még nem jelentkeztek semmilyen oktatási egységbe. A tanfelügyelőségek emellett az alapfokú oktatásba való beiratkozással kapcsolatos minden egyéb helyzetet megoldanak, prioritásként figyelembe véve a gyermek érdekét.

Abban az esetben, ha a dokumentumokat e-mailben, vagy postai úton küldték el, az előkészítő osztályba történő beiratkozáshoz felhasznált dokumentumokat fizikai formában is kérik, legfeljebb két héttel a tanítás kezdetétől számítva.

Minden iskolának tájékoztatást kell nyújtania a gyermekek általános iskolába való felvételi eljárásairól, függetlenül attól, hogy szüleik lakóhelye abban a körzetben van-e vagy sem.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.