Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Arbori căzuți pe carosabil și localități fără curent electric

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

 Vremea neprielnică creează probleme în Harghita. Mai mulţi arbori au căzut pe carosabil, fiind necesară intervenția drumarilor și pompierilor. De asemenea, două localități sunt afectate parțial de întreruperea curentului electric.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, un arbore a căzut pe DN 13A, între Lupeni și Corund. Acționează un echipaj de la Drumuri Naționale, circulația fiind blocată pe un sens. Un alt arbore a căzut pe DN12, la ieșire din Sândominic spre Miercurea Ciuc, aici circulația este blocată pe ambele sensuri; Acționează Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență Sândominic.

Totodată, două localități sunt afectate parțial de întreruperea curentului electric din cauza fenomenelor meteo Este vorba despre Sândominic și Tomești, cu un număr de 464 utilizatori afectați și 7 PT-uri. Intervine un echipaj al distribuitorului de energie electrică pentru remedierea defecțiunilor.

Amintim că județul Harghita se află sub o avertizare de Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată până duminică dimineață, fiind prognozate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină.

Actualizare:  Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita anunță că problema alimentării cu curent electric, în localitățile Sândominic și Tomești, a fost remediată.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.