Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai stadion valahogy mégis otthont adott a Székelyföld- Magyarország mérkőzésnek

A csíkszeredai stadion valamilyen módon mégis otthont adott a „Székelyföld” együttese és a magyar válogatott focimeccsének.

Meglepetést hozott az FK Csíkszereda csapata szombaton, a csíkszeredai aréna korszerűsítési munkáinak befejezése alkalmából lejátszott, teljes egészében magyar állam által finanszírozott mérkőzésen.

Bár a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) 2022 július 15.-én letiltotta az U18 Székelyföld- U18 Magyarország mérkőzést, a szervezők újrarendezték soraikat és a házigazda FK Csíkszereda színeivel álcázták a székelyek csapatát. A szervezők tehát csak annyi engedményt tettek az FRF-nek, hogy a „székely válogatott” játékosai az FK Csíkszereda mezében játszották a mérkőzést. Nyilvánvalóan az a helyzet, hogy a Román Labdarúgó Szövetségnek hivatkoznia kell és meg kell tennie a működési szabályzatban előírt intézkedéseket.

Emellett minden egyéb szempont, azaz a székely himnusz eléneklése, a székely zászlók kitűzése, a helyi és magyar tisztségviselők „Székelyföldről” szóló beszédei jelen voltak.

Schmitt Ádám magyar államtitkár például beszédében kijelentette, hogy „Magyarország igazi határai odáig nyúlnak, ahol magyar lelkek élnek”, Novák Eduard román sportminiszter pedig úgy fogalmazott: „Örülök, hogy román miniszterként sportot, a várost és Székelyföldet egyaránt képviselhetem”.

A beszédek folytatásában Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila megemlítette, hogy “mi Székelyföld határán úgy állunk, mint  a székelység és a magyarság védőtornya… és szeretnénk megköszönni az RMDSZ-nek, hogy az FK az első közérdekűnek nyilvánított sportklub az országban, ami lehetővé teszi, hogy a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia több ilyen helyszínt hozzon létre országszerte.”

https://www.facebook.com/watch/ziarharghita/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.