Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Lőfegyvereket, nyílpuskákat, lőszereket és nyilakat talált a rendőrség Hargita és Maros megyében végzett házkutatások során

Foto: IPJ Harghita

A közelmúltban a Hargita Megyei Rendőr- felügyelőség szintjén végzett kutatási és nyomozási tevékenységeket követően adatokat és bizonyítékokat gyűjtöttek a fegyverekre és a lőszerekre vonatkozó jogszabályoknak egy 54 éves, homoródszentmártoni férfi általi esetleges megsértéséről.

A bizonyítékok alapján a Hargita megyei rendőrök házkutatási parancsokat kértek a szóban forgó személy által használt három helyszínre, közülük kettő Hargita megyében és egy Maros megyében található.

A házkutatást egyidejűleg, május 21-én, kivitelezték, és így több fegyvert és lőszert, valamint egyéb tiltottan tárolt árut és kiegészítőt fedeztek fel.

Így a rendőrség a nyomozás folyamán két katonai revolvert, két sűrített levegős lőfegyvert, két nyílpuskát, két célzó szerkezetet, 12 katonai golyópatront, 290 ólomlövedéket, 29 nyilat azonosított és foglalt le, 31 pirotechnikai terméket és egy nem regisztrált és jogtalanul birtokolt fémdetektort.

Az ellenőrzést követően kiderült, hogy a szóban forgó személy nem rendelkezik halálos / nem halálos fegyverekre és lőszerekre vonatkozó törvényes engedéllyel.

A nyomozás folytatódik a fegyverek és lőszerek rendjének be nem tartása, minősített csempészet és pirotechnikai termékek törvénytelen felhasználása bűncselekmények elkövetéséért, amelyek miatt az érintett személyt 12 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük