Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Artiștii din domeniile încă afectate de limitări vor primi o indemnizație de 41,5 % din câștigul salarial mediu brut

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care introduce măsuri de compensare a reducerii veniturilor pentru persoanele care au realizat venituri înainte de instituirea stării de urgență, în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe (artiștii).

Artiștii au beneficiat până acum de șomaj tehnic în baza Ordonanței de Urgență 30/2020, iar din această lună vor fi sprijiniți prin acordarea indemnizației de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, prevăzută de OUG 132/2020.

Indemnizația se acordă numai în cazul reducerii timpului de muncă și/sau a veniturilor, potrivit unei proceduri aprobate prin HG nr. 719/2020, începând cu drepturile lunii iunie 2021, fiind necesară depunerea unei cereri însoțită de o declaraţie pe propria răspundere.

Măsura se aplică pe durata stării de alertă și încă 3 luni după încetarea acesteia.

De măsurile de compensare a reducerii veniturilor acestor categorii profesionale ar putea beneficia aproximativ 5.500 persoane și familiile acestora. Din suma de 73.689.000 lei alocată în acest scop, 30.580.000 lei se întorc la bugetul de stat prin plata impozitelor și contribuțiilor de asigurări sociale, impactul final pentru anul 2021 fiind de 43.108.000 lei.

  • Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu PubliculVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük