Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

FIGYELEM! A Hargita megyei rendőrség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatja a COVID-19 fertőzések megelőzését és leküzdését célzó tevékenységét

 

Illusztráció / APADOR-CH

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatta az új CORONAVIRUS elterjedésének megakadályozását célzó konkrét tevékenységeket az utóbbi 24 órában, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzésével.

Rendőrök, csendőrök, helyi rendőrök, tűzoltók, egyéb hatóságok és a területen illetékes intézmények szakemberei különösen azokon a területeken tevékenykedtek, ahol nagy a polgárok áramlása, bevásárlóközpontokban és azok szomszédos területein, közétkeztetési létesítményekben, rekreációs területeken, zsúfolt területeken, valamint tömegközlekedésben.

A 12 akció során 56gazdasági egységet és 99 létesítményt és egyéb helyszínt ellenőriztek, illetve éttermeket, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési/karantén zónákat is.

Emellett 38 szállítóeszközt ellenőriztek, amelyek közül 16 tömegközlekedési eszközt, és 1.016 személyt igazoltattak, 33 esetben állapították meg, hogy nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, két személy pedig nem tartotta be a kijárási korlátozást.

Ugyanakkor 208 személyt ellenőriztek az elkülönítési intézkedések betartásával kapcsolatban, további 415 személyt pedig a karantén intézkedések betartásával kapcsolatban.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan több száz megelőző üzenetet és figyelmeztetést küldtek mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, 35 kihágási szankciót alkalmaztak, többségüket olyan személyekre, akik nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, és kettőt a kijárási korlátozás be nem tartása miatt, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 2.500 lej értékben.

A rendőrök, a belügyminisztérium és az ellenőrzésben illetékes intézmények struktúráival együtt, egyenruhában és civilben egyaránt folytatják tevékenységüket a Covid-19 járvány megelőzésére és leküzdésére vonatkozó intézkedésekről szóló 55/2020-as törvény előírásainak betartása érdekében.

* Javasoljuk, hogy minden polgár tartsa meg a fizikai távolságot, és ne tegye ki magát kockázatnak.

* Nem akarjuk szankcionálni az állampolgárokat, de azt akarjuk, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy az emberek egészsége és élete a legfontosabb, vagyis nem tűrünk semmilyen törvénysértést.

* Jelen vagyunk és jelen leszünk, állandóan szolgálatban vagyunk, és a törvényt betűjében és szellemében alkalmazzuk!

Emlékeztetünk a TELVERDE – 0800800165 telefonszámra, ahol bejelenthetik a COVID-19 keretében megállapított intézkedések betartásával kapcsolatos szabálytalanságokat.

  • Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség

 

 

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.