Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

FIGYELEM, hol gyújtunk tüzet! Négy vegetációs tüzet oltottak el tegnap a Hargita megyei tűzoltók

Minden évben, tavasszal és ősszel, a tűzoltók több tucat vegetációs tűzzel szembesülnek, amelyek több száz hektár földet, növényeket, erdőalapot, sőt egyes esetekben még a polgárok otthonát és életét is érintik.

„Csak a tegnapi nap folyamán, március 29-én, 4 vegetáció tűzhöz riasztották a tűzoltókat Gyergyószentmiklóson (Sárosvápa és az állomás környékén), Maroshévízen (Lunkány térségben), és Galócáson (Nucén faluban). A tűzoltók lokalizálták és eloltották a tüzeket, amelyek összesen kb. 8 hektár száraz növényzetet és sarjerdőt érintettek”, közölte az ISU Hargita szóvivője.

A nyílt tűz területtisztító célú felhasználása miatti tűzesetek megelőzése érdekében emlékeztetjük az állampolgárokat arra, hogy a növényi törmelék, hulladék és egyéb éghető anyagok égetése szélcsendes időjárási körülmények között történjék, csak napközben, állandó felügyelet mellett és olyan területeken, ahol nem teszik lehetővé a tűz terjedését az erdő- vagy az építési alapra, és nem érintik az elektromos és kommunikációs hálózatokat.

Ezenkívül a száraz növényzet égetése tűzvédelmi engedély megszerzése nélkül és a tűz terjedését megakadályozó lépések betartása nélkül kihágásnak minősül és 1000–2500 lej pénzbüntetéssel büntetendő.

fotók: ISU Hargita (Maroshévíz- Lunkány)
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.