Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sárga jelzésű árvízriasztás: Hargita megyei folyók is érintettek

 

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet jelentős vízlezúdulásra, gyors vízszintnövekedés okozta helyi áradásokra figyelmeztet bizonyos folyók vízgyűjtő medencéjére vonatkozóan, a figyelmeztetési szint meghaladása is lehetséges.

A hétfő délután 4 órától kedd éjfélig érvényes figyelmeztetés a következő folyók vízgyűjtő medencéjét érinti: Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Maros (Hargita, Maros, Fehér, Hunyad és Arad megye), Kis-Küküllő, Nagy-Küküllő (Hargita, Maros és Szeben megye), Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), Olteţ (Gorj és Vâlcea megye), Vedea (Argeş, Olt és Teleorman megye), Argeş (Argeş, Dâmboviţa, Ilfov és Giurgiu megye), Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa és Ilfov megye), Bodza (Brassó, Kovászna és Buzău megye), Putna (Vrancea megye), Tatros (Hargita, Neamţ, Bákó és Vrancea megye), Beszterce (Hargita, Suceava, Neamţ és Bákó megye), Moldva (Suceava és Neamţ megye), Suceava (Suceava megye) és Jijia (Botoşani és Iaşi megye).

Brassó, Szeben, Dâmboviţa és Prahova megye kisebb folyóin is fokozott az áradásveszély.

A hidrometeorológiai jelenségek alakulásától függően visszatérünk a hidrológiai előrejelzés frissítésével.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.