Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sárga viharriadó Hargita megyében

 

Az Országos Meteorológiai Hivatal viharra és heves esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az ország több megyéjére, köztük Hargita megyére is, kedd- csütörtök közötti időszakra.

Sárga kód

Augusztus 24-én 12:00 óra és 25-én 10:00 óra között fokozott légköri instabilitásra és jelentős csapadékra figyelmeztetnek a meteorológusok. A jelzett időszakban Erdélyben, Moldva legnagyobb részén és helyenként a Bánságban, Máramarosban és a hegyvidéken időszakosan fokozott légköri instabilitás várható, heves esőzésekkel, gyakori elektromos kisülésekkel, a szél felerősödésével, viharokkal és jégesővel. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-40 litert/nm.

Narancssárga kód

Augusztus 24-én 14:00 óra és 22:00 óra között fokozott légköri instabilitás várható.

Moldva északi részén erős szélrohamok (60-80 km/h), felhőszakadásszerű gyors esők, gyakori elektromos kisülések és jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 30-40, elszigetelten az 50-60 litert négyzetméterenként.

Hasonló jelenségek Erdélyben előfordulnak, szűkebb területeken.

Sárga kód:

Augusztus 25-én 10:00 óra és 26-án 10:00 óra között jelentős mennyiségű csapadékra, fokozott légköri instabilitásra figyelmeztetnek.

Erdélyben, Moldvában és helyenként Bánságban, Olténiában, Munténiában és a hegyekben heves, gyors esők, gyakori elektromos kisülések, a szél felerősödése és elszigetelten jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-40 litert/nm.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.