Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az AUR párt a Matei Balş Intézetben történt tragédiáért felelős személyek sürgős lemondását követeli

Foto: AGERPRES

Az AUR párt Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter, Raed Arafat a vészhelyzetekosztályának (DSU) koordinátora, valamint Maria Nițescu ideiglenes menedzser, mint közvetlen felelős sürgős lemondását követeli a Matei Balș Intézetben történt tragédia,.

Szörnyű és soha nem látott helyzetben vagyunk, és a tűz, amely a Matei Balş Intézet földszintjén négy szobát borított el, és amelynek eredményeként eddig öt beteg halt meg, újabb bizonyítéka annak a teljes katasztrófának, amelyben van hazánk egészségügyi rendszere, valamint a legfelső vezetőséget jellemző bűnös hanyagságnak és alkalmatlanságnak.

Két hónappal azután, hogy a Piatra Neamți megyei sürgősségi kórház ATI részlegén tűz ütött ki, újabb szerencsétlenséggel nézünk szembe, ezúttal a Matei Balş Intézetben, amely nemrégiben részesült a modern beruházásokból, és amelyet 23 éve vezet Adrian Streinu-Cercel.

Úgy véljük, hogy Dr. Streinu-Cercel, a múlt hónapig de jure és de facto a Matei Bals Intézet vezetője, ma a román szenátus tagja és az Egészségügyi Bizottság elnöke, a járványok, valamint a drákói és téveszmés korlátozó intézkedések ellentmondásos és örök szakértője, ugyanolyan felelősséggel tartozik.

Sajnálatunkat fejezzük ki és részvétünket küldjük a gyászoló családoknak! Isten nyugosztalja a tűzben elhunytakat!

Az egész helyzet, amelyet az egészségügyi rendszer alulfinanszírozása, az endemikus korrupció, a kórházigazgatás túlzott politizálása jellemez, elviselhetetlenné vált, és azonnali felelősségrevonást követelünk.

A bűnösség egyértelműen azoké a politikusoké, akiknek legfőbb célja funkcióik és előnyeik megőrzése, akik minden alkalommal bűnbakként vagy okként, cinikus módon, technikai meghibásodást jelölnek meg.

Meddig tűri még ez a nép ezeket az udvarias „menedzsereket”, akik éveken át és évtizedekig magas pozíciókban ültek, „szakemberek” és „mindentudók”, akik számára értelmetlen, sőt nem is létezik a „felelősség” fogalma?
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.