Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A borszéki hatóságok december közepén kívánják felavatni a wellness- és kezelő központot

 

Borszék üdülőhely illetékesei december közepén kívánják felavatni a wellness- és kezelő központot, ennek a fontos célpontnak a megnyitására az utolsó száz méteren vannak az előkészületek – tájékoztat az AGERPRES.

Az üdülőhely polgármestere, Mik József az AGERPRES-nek elmondta, hogy a megnyitóra várhatóan december 15. és 20. között kerül sor, a központ jelenleg az engedélyezési fázisban van, a személyzet kiválasztása pedig nagyjából befejeződött.

„A munkatársak nagy részét meginterjuvoltuk, már november 10-től alkalmazzuk az orvosi személyzetet, mert egy háromhetes tanfolyamon kell részt venniük, december 1-től pedig alkalmazzák a többi munkatársat, a recepciósoktól a pénztárosokig, ill. könyvelőkig. 47 fős személyzettek indulunk, keresünk még két gyógytornászt, kazánfűtővel állunk rosszul, de megoldjuk, mindenre van megoldás” – mondta Mik József polgármester.

Elmondta azt is, hogy folyamatban van egy önkormányzati cég bejegyzése, ahová a központ munkatársait alkalmazzák, és amely a Fontana Balneo Kft. nevet viseli. Ezzel párhuzamosan megkezdődnek a megbeszélések a Megyei Egészségbiztosítási Házzal és a Nyugdíjpénztárral, a szolgáltatások elszámolásáról.

“Megkezdjük az egyeztetést az Egészségbiztosító Házzal és a Nyugdíjpénztárral, jövőre megszületnek a szerződések. Az eljárásokat megállapították, két hét múlva meglátjuk, hogy mi lesz az üzleti tervvel és ennek függvényében határozzuk meg az árakat” – mondta Mik József polgármester.

Hozzátette, az utolsó részletek kidolgozása folyamatban van, ebben az időszakban a szükséges fogyóeszközöket is megrendelik.

A borszéki spa & balneo központ építése 2011-ben kezdődött, a finanszírozás nagy részét a Regionális Fejlesztési Minisztérium biztosította, amely 13,5 millió lejt utalt ki.

A munkálatok megkezdésétől számított közel másfél év után az állami költségvetésből leállítottak mindenféle finanszírozást, a helyi és megyei hatóságok folyamatosan keresték a megoldásokat, hogy ez a központ elkészülhessen.

Így felvevődött 2016-ban egy 13 millió lejes banki hitel, amelyhez hozzáadódnak a Turisztikai Minisztériumtól, Hargita Megye Tanácsától kapott források és a helyi költségvetésből elkülönített összegek.

A teljes beruházás mintegy 8 millió eurót tesz ki.

A fürdőközpont egy wellness részleget és egy kezelőbázist foglal magába, területe 2900 négyzetméter, kapacitása nyáron napi 1000 fő, télen 700 fő.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.