Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Salamás község hatóságai követelik annak a medvének a kilövését, amelyik több száz csirkét ölt meg a háztartásokban

 

Salamás község hatóságai a környezetvédelmi minisztérium jóváhagyását kérték a község háztartásaiban körülbelül 300 csirkét elpusztító medve kilövéséhez, miután az áthelyezésére tett erőfeszítések nem jártak sikerrel – írja az AGERPRES.

„Minden lépést megtettünk a kilövés érdekében, mert ez már tűrhetetlen, hogy semmilyen módon nem tudtuk áthelyeztetni. Most a környezetvédelmi minisztérium jóváhagyására várunk Bukarestből a kilövéshez” – jelentette ki Valentin Mîndru, Salamás község polgármestere.

Kijelentette, hogy az elmúlt két napban a szóban forgó medve nem járt be a községbe, és nem tudja, hogy “jóllakott-e, vagy máshová ment”.

Körülbelül 300 szárnyast ölt meg egy medve a salamási háztáji gazdaságokban, a hatóságok sikertelenül próbálták áthelyezni, illetve kilőni, amikor a beavatkozó csoportra támadott.

Ami a Gyergyószentmiklóson járó medvét illet, szombaton sikerült áthelyezni.

A város polgármestere, Csergő Tibor András közölte: az állatot benyugtatózták, és a várostól távolabbi, de a gyergyószentmiklósi önkormányzathoz tartozó vadászterületre vitték.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.