Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A román hatóságok nem adnak ki igazolást azoknak, akik nem kaphatnak védőoltást

 

A román állami hatóságok igazolást adnak ki a védőoltásról vagy a betegség átvészeléséről, de nem adnak ki igazolást arról, hogy bizonyos személyeknek reális orvosi okokból (autoimmun betegségek, allergia, stb.) nem engedélyezett a védőoltás.

A motiváció az lenne, hogy az oltás nem kötelező, de sok minden kezd függni ettől az oltástól és a papírtól, amely azt igazolja, hogy az illető oltott. Sajnos a román állam nem gondolt arra, hogy azoknak, akiknek tilos a védőoltás, szükségük lesz egy olyan igazolásra, amellyel be tudják bizonyítani, hogy valódi egészségügyi okokból nem tudják beoltani őket.

Nehéz megmondani, hogy mit fognak tenni azok az emberek, akik nem kaphatnak védőoltást, ha bizonyos szakmai vagy társadalmi körülmények között kötelező az oltás. A román állam szokás szerint az utolsó pillanatra hagyja az ilyen problémák megoldását. A prioritás az oltás és ehhez az állam már kész “kenőpénzt” kínálni azoknak, akik beoltatják magukat.

Robert Iosub
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.