Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai hatóságok továbbra is figyelmen kívül hagyják a román ajkú lakosságot

Az idők során többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy a csíkszeredai hatóságok továbbra is figyelmen kívül hagyják a város román ajkú lakosságát, és sajnálattal állapítjuk meg, hogy a probléma továbbra is fennáll.

Most egy fontos könyvvásár megszervezésére gondolunk, amely május 11-14 között lesz Csíkszeredában, a helyi sportcsarnokban. A bemutató videón látottak alapján 40 hazai kiadó vesz részt a vásáron és 50 kulturális rendezvényt szerveznek, amelyek úgy tűnik, szintén csak magyar nyelven érhetők el. Megértjük a terület sajátosságait, minden területen támogatjuk a többnyelvűséget, de úgy gondoljuk, hogy a térségben élő román közösséget is tiszteletben kell tartani.

Itt az ideje, hogy ebből a szempontból megváltozzanak a dolgok, és megértsék a szervezők, hogy a városban élnek románok is, akiknek lehetőséget kellene adni részt venni az ilyen rendezvényeken, még akkor is, ha nem tudnak magyarul.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.