Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb 122 személlyel bővült a helikopteres bevetésekre kiképzett hegyimentők száma

Múlt hét végén fejeződött be a helikopteres bevetési felkészítő első szakasza, ami alatt a résztvevők megtanulták miként kell igényelni a helikoptert, hogyan kell fel-, illetve leszállniuk a gépről, hogyan kell megközelíteni a gépet, szállítani a hordággyal a pácienst.

A képzés a Légi Közlekedési Felügyelőség, a Katasztrófavédelmi Főosztály és az országos hegyimentő-szolgálat szervezésében zajlott. Célja a legoptimálisabb és leggyorsabb beavatkozást biztosítani súlyos hegyi balesetek esetén. A képzéshez a Légi Közlekedési Felügyelőség és a rohammentő-szolgálat biztosította a helikoptereket, pilótákat és a kiképzőket.

A képzés ezen szakaszának három szériájában 122 hegyimentőt képeztek ki Fehér, Arges, Arad, Bákó, Beszterce, Brassó, Kovászna, Gorj, Hargita, Maros, Máramaros, Neamt, Szeben, Suceava és Valcea megyékből. Jelenleg 30 olyan hegyimentő van az országban, akik légi mentésre is szakosodtak.

Hasonló képzésekre kerül sor a közeljövőben az ország más részein is, a végső cél kb. 300 szakképzett légi mentő kiképzése.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.