Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Europol figyelmeztetés: Hamis negatív Covid-19 tesztet árulnak!

Az Europol arra figyelmeztet, hogy a negatív COVID- tesztek hamis tanúsítványait egész Európában értékesítik. Megtalálhatók az interneten, a vasútállomásokon és még a repülőtereken is.

Certificat test negativ COVID-19 FOTO SHUTTERSTOCK â

Negativ COVID-19 tesz igazolás-  FOTO SHUTTERSTOCK

Egy ilyen igazolás ára 150 és 300 euró között mozog.

Olyan országokban, mint Hollandia, Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Királyság, a rendőrség sok hamis PCR- tesztet fedezett fel. Épp ebben a hónapban vettek őrizetbe egy férfit a londoni Luton repülőtéren, mert hamis Covid teszteredményeket adott el – jegyzi meg a nemzetközi sajtó.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren is hét, 29-50 év közötti ember árult hamis COVID tanúsítványokat 150 és 300 euró közötti áron, jóval meghaladva azt, amit fizetnének, ha egy speciális laboratóriumban tesztelnék őket. A hét személy börtönbe kerül, és 350 000 euró feletti bírságot fizetnek, ha elítélik őket.

Hollandiában a hamis tesztek díjai 50 és 60 euró között mozogtak, és a hatóságok figyelmeztettek, hogy nemcsak az őket eladók kockáztatják a börtönbüntetést, hanem a vásárlók is, ha kiderül, hogy megfertőződtek és továbbvitték a vírust.

Az Europol felhívja a figyelmet arra, hogy a hamis COVID tesztek rendkívül meggyőzőek, és nagyobb éberségre szólít fel az európai államok részéről.

Az Europol által kiadott sajtóközlemény itt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.