Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Narancssárga és sárga jelzésű figyelmeztetés heves esőre és erős szélre vonatkozóan Hargita megyében

 

Új időjárási figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Hivatal: sárga kódot légköri instabilitásra és narancssárga kódot heves esőzésre vonatkozóan. A figyelmeztetés szerda reggelig érvényes.

Augusztus 8-án 12:00 óra és 10-én 10:00 óra között a hegyekben, Erdélyben, Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Olténia északi, Munténia északnyugati részén, főleg délután és este légköri instabilitás várható: heves esőzések, elektromos kisülések, felerősödő szél, helyenként zivatar és jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-35, és elszigetelten 40-60 l/nm-t.

Megjegyzés: A hét végéig a legtöbb régióban fokozott légköri instabilitási időszakok lesznek.

Augusztus 8-án 16:00 óra és 10-én 10:00 óra között a hegyvidéki és szubmontán övezetben villámlás, elektromos kisülések, felerősödő szél és elszigetelten jégesőtől kísért özönvízszerű esőzések várhatók, a csapadék mennyisége meghaladja a 40-60, helyenként a 70-80 l/nm-t.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.