Az ellenzéki Népszabadság felfüggesztése. Támadás a sajtószabadság ellen?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A legnagyobb ellenzéki újság, a Népszabadság sajtótulajdonosa felfüggeszetette az újság tevékenységét, pénzügyi hiányra hivatkozva. Azonban nem kormányközeli szervezetek szerint a kiadvényt azért függesztették fel, mert kritikus hangvételű cikkeket közölt az Orbán kormányra nézve.

„A sajtószabadság fekete napja, mondják az ellenzékiek.

A döntés következtében 2.000 polgár tüntetett szombaton, október 8- án az újság budapesti székhelye előtt. Kiáltványuk egyértelmű volt: „Kifelé Orbánnal!”

„Ma megtörtént az utolsó ellenzéki napilap elhallgattatása”, jelentették be a Facebook esemény szervezői.

Más részről, Orbán pártja a Fidesz az intézkedést „ásszerű gazdasági, és nem politikai dötésként” nevezte meg, tagadva a Kormány beavatkozását az ellenzéki újság cenzúrázásába.

60 évre visszatekintő múltjával a Népszabadság a magyar sajtó egyik legnagyobb példányszámú újságja, amely élesen bírálja a miniszeterlnököt és bevándorlásellenes politikáját.

A Népszabadság egyik szerkesztője szerint a hétfői kiadást előkészítő újságírók nem mehettek be a szerkesztőségbe és levélben értesültek a napilap felfüggesztéséről.

A nyomtatott változattal egyidőben az online formát is beszüntették.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy