Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Azi este lasatul secului și de mâine începe Postul Nașterii Domnului

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Astăzi este lăsatul secului, iar de mâine începe postul Nașterii Domnului sau popular spus, Postul Crăciunului. Prin intermediul postului credincioșii se pregătesc pentru întâmpinarea Praznicului Împărătesc.

Acest post ține 40 de zile, iar anul acesta începe miercuri, 14 noiembrie și se încheie în seara de 24 decembrie.

În timpul postului credincioșii se abțin de la alimentele care conțin carne, brânză și ouă, iar lunea, miercurea și vinerea se consumă mâncare fără ulei și fără vin. În zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin. Acest post fiind numit și un post al bucuriei, începând cu data de 21 noimbrie – când sărbătorim Intrarea Maicii Domnului în Biserică, și în toate sâmbetele și duminicile, se face dezlegare la pește, undelemn și vin.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük