Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Őszi érettségi, Hargita megye: 233 vizsgázó jelent meg a profilnak megfelelő, választható tantárgy vizsgán

 

A 2021-es érettségi vizsga őszi ülésszaka augusztus 18-án, szerdán a profilnak megfelelő választott tantárgyvizsgával folytatódott.

A profiltól függően a jelöltek az alábbi tudományágak egyikét  választhatták: Földrajz, Logika és érvelés, Pszichológia, Közgazdaságtan, Szociológia, Filozófia, Fizika, Kémia, Biológia, Számítástechnika.

Hargita megye szintjén 285 vizsgajelöltet regisztráltak, de 233-an jelentek meg, 52 jelölt hiányzott.

Jelenlét tudományágak szerint: Anatómia és fiziológia: 37, Biológia: 94, Kémia: 7, Filozófia: 1, Fizika: 4, Földrajz: 72, Informatika: 3, Logika: 1, Pszichológia: 6, Szociológia: 8.

Nem zártak ki egy vizsgázót sem csalási kísérlet miatt.

Az utolsó írásbeli vizsgára- anyanyelv és irodalom- csütörtökön, augusztus 19-én kerül sor.

A nyelvi és digitális készségek egyenértékűsítésének és elismerésének eljárására augusztus 23. és 31. között kerül sor. Ebben az értelemben az érettségi szakbizottságok kiszámítják a jelöltek átlagát, és biztosítják a kompetenciaszintek egyenértékűsítését / elismerését az országos érettségi vizsgán (2021), a speciális módszertannak megfelelően.

Az első eredmények megjelenítésére a név és vezetéknév közzététele nélkül, a hatályos külön rendelkezéseknek megfelelően (Általános adatvédelmi rendelet – RGPD / GDPR) augusztus 31 -én (12: 00 -ig) kerül sor.

A fellebbezéseket ugyanazon a napon, 12:00 és 18:00 óra között lehet benyújtani, mind fizikai, mind elektronikus formában. E tekintetben a jelentkezők elektronikusan töltik ki, írják alá és nyújtják be / nyújtják be a fellebbezést, beleértve egy típusnyilatkozatot is, amely kimondja, hogy elismerték, hogy a fellebbezés elbírálása eredményeként odaítélt osztályzat növekedhet vagy csökkenhet az eredeti minősítéshez viszonyítva. Kiskorú vizsgajelöltek esetében a típusnyilatkozatot szülei / törvényes képviselői is aláírják.

A végleges eredményeket a fellebbezések megoldása után (szeptember 1-3.) szeptember 3 -án, pénteken közlik.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.