Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Érettségi vizsga 2022, Hargita megye: 29 jelölt hiányzott a szaknak megfelelő tantárgyvizsgáról

Június 22-én, szerdán került sor a 2022-es érettségi vizsga harmadik írásbeli tesztjére, amely profiltól és szakiránytól függően választható volt.

A diákok a szakiránynak megfelelően választhattak az alábbi két csoportba tartozó tudományterületek közül:

  • fizika, kémia, biológia vagy informatika – az elméleti ágazat reál szakjai esetében, a műszaki, a természeti erőforrások és a környezetvédelem profil esetében, valamint a vokacionális ágazatban a katonai profil esetében;
  • földrajz, filozófia, logika és érvelés, közgazdaságtan, pszichológia és adott esetben szociológia – a technológiai ágazat szolgáltatási profilja és a vokacionális ágazat minden szakiránya esetében, kivéve a katonai profilt.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az 1790 beiratkozott jelöltből 1761-en voltak jelen. 29 jelölt hiányzott. Nem regisztráltak egyetlen eltávolítást sem a vizsgáról.

Június 23-án, csütörtökön az anyanyelv és irodalom vizsgára kerül sor.

Az első eredményeket június 27-én teszik elérhetővé, 12:00 óráig. Óvások benyújtása ugyanazon a napon 12:00- 18:00 óra között. A végleges eredményeket július 1-jén teszik közzé.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.