Bacalaureat de toamnă: rezultate finale după soluționarea contestațiilor

0

Articol disponibil în: Română

Foto cu caracter ilustrativ

 

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 32,86%.     Comparativ cu  rata de promovare generată de rezultatele inițiale (31,00%) se constată o majorare de 1,86%.

Prin urmare, 230 de candidați (cu 13 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 162 de candidați provin din promoția curentă, iar 68 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Rata de succes pentru promoția din anul școlar 2019 – 2020 a crescut la 32,73% (de la 30,24% – înainte de contestații), în timp ce pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 33,33% (32,84% înainte de soluționarea contestațiilor).

Au fost depuse 305 contestații, defalcate astfel: proba E)a) – 178, proba E)b) – 6, proba E)c) – 70 și proba E)d) – 51. În cazul a 287 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare) și la 18 au rămas neschimbate.

18 lucrări  sub nota de trecere au crescut peste nota 5, iar 4 lucrări peste 5 au scăzut sub nota 5. Notele la 134 lucrări au crescut, la 18 au rămas identice și la 153 au scăzut.

S-au prezentat 700 de candidați din totalul celor 805 de candidați înscriși.  

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 5 septembrie, la ora 12:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy