Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bacalaureat Harghita 2022, sesiunea de toamnă: Au fost afișate rezultatele finale

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

 Ministerul Educației a publicat sâmbătă, 3 septembrie, rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2022, a doua sesiune.

Rezultatele obținute de elevii din județul Harghita, după contestații – AICI, CLICK.

În județul Harghita,  au fost înregistrate 233 de contestații, din care 140 la proba la Limba și literatura română, 32 la proba obligatorie a profilului, 39 la proba la alegere a profilului și 22 la Limba și literatura maternă.  În cazul 91 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 134 de lucrări notele au fost modificate prin scădere. Pentru 8 lucrări, notele au rămas aceleași.

Cea mai mare medie la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2022 în Harghita este 8,72, obținută de un absolvent al Colegiului Național „Márton Áron” din Miercurea Ciuc.

Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 31.11%.  Înainte de contestații, rata de promovare era 30,50%.

Potrivit informațiilor furnizate de IȘJ Harghita, s-au prezentat la examen 646 de candidați, unul fiind eliminat pentru fraudă (acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni). După contestații, numărul elevilor care au promovat Bacalaureatul, este 201 . Au fost 742 de candidați înscriși.

Notele elevilor la Bacalaureat 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel că fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele scrise.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.