Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ötszörösen vétett a törvény ellen az oroszhegyi férfi

 

2021 november 10-én, csütörtökön 21 óra 30 perc körül arról értesítették a székelyudvarhelyi rendőrséget, hogy a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban jelentkezett egy közúti baleset áldozata.

„Az első ellenőrzéseket követően a rendőrök megállapították, hogy még aznap este 20 óra 15 perc körül egy 41 éves oroszhegyi férfi miközben személygépkocsiját vezette a 134/C megyei úton lakhelye irányából Tibód irányába, Székelyszentkirály területén a 169-es sz. ingatlan előtt oldaltükrével elsodort egy 60 éves oroszhegyi nőt, aki az út szélén gyalog közlekedett.

Úgy tűnik, a balesetben a gyalogos testi sérüléseket szenvedett, a sofőr pedig megállás nélkül távozott a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követő hatékony és szakszerű kutatási és nyomozási tevékenység után, 22 óra 30 perc körül azonosították a sofőrt, és amikor alkoholszondával ellenőrizték, a műszer 0,85 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott a kilélegzett levegőben.

Az adatbázisban végzett ellenőrzés nyomán a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi nem szerepel semmilyen jármű kategóriához tartozó jogosítvány birtokosaként, és a vezetett autóra szerelt rendszámok egy másik járműhöz tartoznak”- közli a Hargita megyei rendőrség.

Az ügyben eljárás indul a szóban forgó személy ellen gondatlanságból okozott testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása, ittas járművezetés, jogosítvány nélküli járművezetés és rendszám nélküli, hamis rendszámmal ellátott jármű vezetése miatt.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.