Bátorság és kötelességtudat elengedhetetlen a közigazgatásban szerepet vállalóknak- Kelemen Hunor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A helyi közigazgatási tevékenység bátorságot, felelősséget és kötelességtudatot igényel—hangzott el Kelemen Hunor az RMDSZ Csíki területi szervezetének kampánynyitóján, Csíkmindszenten.

„Bátor emberek vannak ebben a teremben, bátor nők és férfiak, mert aki 2016-ban bármilyen szerepet vállal a helyi vagy országos politikában, országszerte vagy Székelyföldön, az nem egy kockázatmentes vállalkozásba kezd. A bátorság mellett azonban a magyar ügy szolgálata a legfontosabb, mert a közélet elsősorban szolgálatot jelent. És nemcsak Székelyföldön jelenti ezt, hanem vegyes vidékeken vagy a szórványbeli kis közösségékben is, ahol ötven-hatvan ember szavazatával van esély bejuttatni egy tanácsost, aki a közösség érdekeit képviselheti” – mondta köszöntőbeszédében Kelemen Hunor.

A csíkmindszenti eseményen 500 önkormányzati képviselő-, polgármester-, és megyei tanácsos jelölt jelenlétében helyi elöljáróságok, RMDSZ tagok okleveleket vehettek át munkájuk elismeréseként, többek között Borboly Csaba, aki listavezető a szövetség megyei tanácsosi listáján; Tánczos Barna szenátor; Korodi Attila képviselő, és mások.

Az RMDSZ elnöke az eseményen azt is elmondta, hogy az utóbbi időben az önkormányzati és parlamenti képviselők gyakran megkérdezték tőle: érdemes-e a szolgálatot tovább vállalni, újabb mandátumért indulni? „Erre mindig azt szoktam válaszolni, hogy érdemes, mert akit már minden eszközzel megpróbáltak sarokba szorítani, annak sok újat nem tudnak már mutatni. Nekünk ilyenkor össze kell zárnunk, össze kell fogódznunk és mennünk kell előre” – ösztönözte a csíki önkormányzati jelölteket az RMDSZ elnöke, akikről úgy vélte, „jó és erős csapatként” mérkőznek majd meg a június 5-i választásokon.

Kelemen Hunor szerint a tény, hogy a csíki települések egy részén a Szövetség jelöltjeinek nincs ellenjelöltjük, sokféleképpen értelmezhető: egyfelől úgy, hogy a településen az emberek elégedettek az RMDSZ munkájával, azok az alakulatok pedig, amelyek indultak volna a szövetségi jelöltek ellen, azok még az apróhirdetések révén sem találtak olyan jelölteket, akik meg tudtak volna mérkőzni. „Ez a tény azt is jelenti, hogy a mi felelősségünk még nagyobb, hiszen nem mindegy, hogy egy polgármesterjelöltet tízen vagy ezren választanak meg. Azért sem mellékes, mert a voksok jelentik a mi érőnket, megmutatják, hogy a közösség mellettünk áll. Ki kell érdemelnünk ezt a bizalmat, védelmet kell nyújtanunk a magyar embereknek” – mondta végezetül Kelemen Hunor.

Csíkban erős csapat kéri az emberek bizalmát június 5-én – fogalmazott Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki területi szervezetének elnöke. Kiemelte, a csíki RMDSZ-ben azért van siker, mert összeforrott a csapat. Az emberek nem engedik el egymás kezét, és ha bárkinek baja van, mindig számíthat a másikra. Ez a csapat az elmúlt évek során tette a dolgát, végezte a munkáját.

Tánczos Barna szenátor felszólalásában arról beszélt, az önkormányzati munka valójában vezetéstechnika, és megfelelő elvégzéséhez számos adottság, képesség szükséges. Minden vezetőnek ki kell tűznie egy célt, amit el akar érni, meg kell keresnie az utat a megvalósításához, és az adott lehetőségeket összehangoltan kell kihasználnia – mondta a szenátor, majd hozzátette, hogy emellett szükség van a szerénységre. Végezetül leszögezte, az erős közösségnek erős vezetőre van szüksége, a fejlődő közösségnek pedig arra, hogy maga is képes legyen a fejlődésre, a felelős vezetőnek pedig felelős közösségre.

Korodi Attila parlamenti képviselő arra biztatta a jelölteket, bízzanak önmagukban és terveikben. „Az elmúlt időszakban rengeteg, annak idején valószínűtlennek tűnő elképzelés megvalósult, olyanok is, amelyekben bizony nem hittünk. Ebben az időszakban újra tele vagyunk tervekkel, de sokan félve gondolunk rájuk. De hinni kell, és bízni” – mondta a képviselő, aki a továbbiakban annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a tervekben és az elképzelésekben való hitet a jelöltek minden választópolgárnak személyesen tolmácsolják, mondják el. Hangsúlyozta azt is, hogy közös felelősség a fiatalok számára megoldást kínálni a szolgáltatások bővítése, a gazdasági intézkedések és az infrastruktúra fejlesztése révén, mert ha valaki nem megfelelő körülmények között él, nincs motivációja a közélet dolgaival foglalkozni.

RMDSZ Sajtóiroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy