Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vádat emeltek Beke István és Szőcs Zoltán ellen

2016 május 18- án a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) központi egységének ügyészei vádat emeltek:

Szőcs Zoltán ellen, közösség elleni merényletre való felbujtás bűntette miatt a 2204/535- ös számú, a terrorizmus megelőzéséről és leküzdéséről szóló törvény alapján; ugyanezen törvény alapján a robbanó anyagokra vonatkozó szabályzat be nem tartásának bűntette miatt.

Beke István Attila ellen, közösség elleni merénylet kísérletének bűntette miatt a 2004/535- ös számú, a terrorizmus megelőzéséről és megfékezéséről szóló törvény alapján; a robbanó anyagokra vonatkozó szabályzat be nem tartásának bűntette miatt.

A vádirat értelmében 2014 óta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai és kettős állampolgársággal rendelkező személyek fizikai adottságaik fejlesztésére törekedtek, és olyan erőszakos cselekedetekre készültek, amelyek révén megvalósíthatják revizionista- szeparatista és autonomista terveiket, valamint Nagy- Magyarország visszaállítását. Továbbá egy 2015 október 10- i tanácskozáson Szőcs Zoltán vádlott megbízta Beke Istvánt egy házi készítésű robbanószerkezet elkészítésével. A bombát december elsején hozták volna működésbe, Kovászna megye területén Románia Nemzeti Ünnepén. A DIICOT szerint a kapott utasítás alapján Beke megtette a szükséges intézkedéseket a robbanószerkezet előállításához szükséges eszközök beszerzésére.

2016 május negyedikén a büntetőpert első fokon a bukaresti táblabíróság vette át.

Megjegyezzük, hogy a vádlottak tettei a Büntető Törvénykönyv, ártatlanság vélelmére vonatkozó 66-os számú cikkelye alapján vannak kivizsgálva.

DIICOT sajtóközleménye
Un comentariu la “Vádat emeltek Beke István és Szőcs Zoltán ellen

  1. un proces politic

    ….prea e cusuta totul cu ata alba. Adevarul este ca cei doi sunt promotori a autonomiei Tinutului Secuiesc, iar DIICOT a gasit aceasta solutie de a elimina cei doi sustinatori a autonomiei.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.