Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Nemzeti Vidékfejlesztési Program /PNDR/ kedvezményezettjei, akik City Insurance biztosítással rendelkeznek, új biztosítási kötvényt kell bemutassanak

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség tájékoztatja a vidéki területeken gazdálkodókat, feldolgozókat, vállalkozókat arról, hogy a Román Pénzügyi Felügyelet az 1148/2021.09.17-i határozattal visszavonta a City Insurance S.A.  Biztosító-viszontbiztosító működési engedélyét.

Ennek fényében emlékeztetünk arra, hogy a PNDR kedvezményezettjei kötelesek betartani a 49/2015.10.23-i Sürgősségi rendelet 23. cikkének rendelkezéseit. A cikk előírja, hogy az előlegfizetésre vonatkozó kötvényt kibocsátó biztosítótársaságnak – adott esetben – engedéllyel kell rendelkeznie, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

A kedvezményezetteknek a kötvényük lejártáig be kell nyújtaniuk a Vidéki Beruházások Pénzügyi Ügynökségéhez (AFIR) egy előzetes biztosítási kötvényt.

A Román Pénzügyi Felügyelet azt is kimondja, hogy minden biztosítási hitelező részesül a Biztosított Garanciaalap (FGA) oltalmából, hogy a megkötött biztosítási szerződések szerint behajthassa az előre befizetett díjakat vagy az esedékes kártérítéseket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük