Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az ingyenes influenza-elleni oltásra jogosultak kérhetik beoltásukat a család-orvostól

 

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz szeptember végén és október elején megérkezett az első két influenza-elleni oltóanyag szállítmány a 2018-2019-es immunizálási kampány részeként.

Az első 400 dózist az orvosi személyzet kapta (mentősök, dialízis központban, stb.) a kórházakban- a mindenkor előnyben részesített kategória, a megbetegedést és fertőzési góccá válást megelőzendő.

Utólag a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz még érkezett 3500 adag oltóanyag, amelyet a családorvosi rendelők között osztottak ki.

Ingyenes influenza-elleni oltásra jogosultak azok a személyek, akik a betegség magas fokú kockázatának vannak kitéve, nevezetesen az orvosi személyzet, a 65 év felettiek, krónikus betegek, anyagcsere-betegségben szenvedők, intézményben levő gyerekek és idősek, terhes nők, a WHO és az ECDC ajánlása szerint. Az aktív lakosságnak meg kell vásárolnia az oltóanyagot.

„Bátorítom az aktív lakosságot is, főleg a közterületen dolgozókat, akik sok emberrel érintkeznek, hogy oltassák be magukat, elsősorban azért, mert jobban ki vannak téve a megbetegedésnek, másrészt ők is terjesztik a betegséget, ha megfertőződnek”, mondta a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi.

A 2018-as influenza-elleni oltási kampány során egymillió adag oltóanyagot fognak felhasználni a lakosság immunizálására.

Viorela Gherasim

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.