Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók legutóbbi küldetéseinek mérlege

A Hargita megyei katonai tűzoltók november 26. és december 2. között napi rendszerességgel láttak el konkrét feladatokat a veszélyhelyzetek megelőzésére és kezelésére.

A hét nap alatt 76 SMURD esetet regisztráltak (75 elsősegélynyújtó és 1 kiszabadítási kiküldetés), 79 személynek nyújtott orvosi segítséget a SMURD személyzete, 2 lakásajtót szabadítottak fel és 5 tűzoltói beavatkozás volt.

2021 november 30-án 1 óra 10 perc körül sérültekkel járó közúti baleset történt Gyergyóalfalu községben, ahol a gyergyószentmiklósi tűzoltóság mentő- és elsősegélynyújtói avatkoztak be a DN13B-n történt közúti balesetet követően. A helyszínre érkező beavatkozó erők egy felborult személygépkocsit találtak, melyben 3 fő ült, ebből 1 fő a roncsok közé rekedt. A mentők kiértékelték a sérültek állapotát és elsősegélynyújtásban részesítették a 3 fiatalt: a 20 éves sofőrt és a gépkocsi két utasát, egy 18 éves lányt és egy 21 éves férfit, akiket később a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállítottak további vizsgálatokra.

Továbbá 5 tűzeset felszámolására kérték a beavatkozó alegységek tűzoltócsapatait: 1 személygépkocsiban ütött ki tűz Szépvíz településen, 1 esetben a száraz növényzet égett ellenőrizetlenül Mindszent településen és további 3 esetben tisztítatlan vagy sérült kémények okoztak tüzet 3 háznál Székelyudvarhelyen, Maroshévízen és Csíkszentkirályon.

Az évszakra jellemző alacsony hőmérsékletre való tekintettel azt javasoljuk, hogy a lakosság fokozott óvatossággal járjon el a fűtőberendezések használatakor, ellenőrizze a kéményeket, ne terhelje túl az elektromos berendezéseket, és ne tároljon tűzveszélyes anyagokat tűzhelyek, kályhák, elektromos radiátorok, kazánok vagy más hőforrás közvetlen közelében.

Ugyanakkor az említett periódusban 4 Ro-Alert figyelmeztetést is küldtek medve jelenléte miatt Borszék és Balánbánya lakóinak.

A továbbiakban a Hargita megyei tűzoltók a nap 24 órájában a hét minden napján készenlétben állnak azonnal beavatkozni a bajba jutott polgárok kérésére.

A vészhelyzetben való viselkedésről a https://fiipregatit.ro  platformon lehet tájékozódni.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.