Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései az utóbbi 24 órában

 

Tegnap, december 6-án 16 személynek nyújtottak elsősegélyt a SMURD egységek, ezek körül 3 közlekedési baleset sérültjének.

Két esetben műszaki mentésre is riasztották a tűzoltókat, de szerencsére nem volt szükség a sérültek roncsokból való kiszabadítására. Mindkét esetben a tűzoltók biztosították a megfelelő eljárást, azaz lekapcsolták a gépkocsit az akkumulátorról és homoksugártisztítást végeztek az úttesten a forgalom helyreállítása érdekében.

Ezen kívül több mint 30 katonai és polgári tűzoltó avatkozott be 4 tűzoltóautóval Maroshévízen két égő háznál. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy a lángok nagyon elterjedtek, nagy a füstkibocsátás, és fennáll a veszély, hogy a lángok a közelben található további épületekre is kiterjednek. A tüzet a talált határokon belül sikerült eloltani. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Ugyanakkor két Ro-Alert üzenetet is küldtek medve jelenléte miatt Csíkszereda és Parajd lakóinak.

Tekintettel arra, hogy a meteorológiai szolgálat sárga kódos figyelmeztetést adott ki havazásra és erős szélre, javasoljuk a polgároknak, hogy folyamatosan tájékozódjanak az időjárási viszonyokról.

AJÁNLÁSOK:

☑ Kerülje a vezetést hóviharban és erős havazásban.

☑ Ha az utazás feltétlenül szükséges, előzetesen tájékozódjon, hogy a választott útvonal járható-e.

☑ Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a fűtés hatékonyan működik, az üzemanyagtartály tele van, és a jármű megfelelően felszerelt a téli közlekedéshez (téli gumik, hóláncok, lapát, homokzsák).

☑ Nézze meg az időjárás-jelentéseket és a hatóságok ajánlásait a rádió/TV állomásokon.

A vészhelyzetben való viselkedésről a https://fiipregatit.ro  platformon lehet tájékozódni.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati osztály

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.