Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók hétvégi küldetéseinek mérlege

 

A hétvégén 30 sürgősségi beavatkozást hajtottak végre a Hargita megyei katonai tűzoltók. Ezek nagy része egészségügyi segítségnyújtás volt, a SMURD személyzet 29 személynek nyújtott elsősegélyt.

Ezen túlmenően a csíkszeredai Hargita utcában a fővezeték gázszivárgása nyomán tűz oltására, valamint területbiztonsági/figyelőszolgálatra avatkoztak be a tűzoltók, a problémát rövidesen orvosolta a gázszolgáltató vállalat személyzete.

Pénteken 23:00 óra körül a katonai tűzoltók egy garázsban keletkezett tüzet oltottak el Maroshévízen a Mihail Kogălniceanu utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a garázs külső fala égett, mintegy 5 négyzetméteres területen, és fennállt a veszély, hogy a tűz átterjed a közvetlen közelben található további 20 garázsra, ahol autók parkoltak. A tűzoltók a talált határokon belül gyorsan eloltották a tüzet. A tüzet nagy valószínűséggel az éghető anyagok melletti hamu és kialudt parázs tárolása okozta. A tűzoltók gyors beavatkozását követően 350 000 lej értékben sikerült megmenteni anyagi javakat, a keletkezett kárt 500 lejre becsülik.

Ugyanakkor egy Ro-Alert üzenetet is küldtek medve jelenléte miatt Balánbánya lakóinak.

A vészhelyzetben való viselkedésről a https://fiipregatit.ro  platformon lehet tájékozódni.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati osztály

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.