Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei katonai tűzoltók tevékenységének mérlege

Tűzoltás, elsősegélynyújtás, emberek és állatok életveszélyes környezetből való kiszabadítása vagy kimentése – ez néhány a Hargita megyei megmentők 29 küldetéséből az elmúlt 24 órában.

27 személy részesült a SMURD egységek elsősegélynyújtásában, egy esetben a csíkszeredai Gál Sándor utcában bekövetkezett közúti baleset miatt.

Ezzel egy időben a tűzoltók egy lakásban rekedt személyt szabadítottak ki a balánbányai Florilor lakónegyedben, illetve egy kiskutyát mentettek ki, amely Maroshévízen egy ház udvarán található csatornába esett. A székelyudvarhelyi katonai tűzoltók és a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók a segesvári kollégáik segítségére siettek a Kissolymoson keletkezett avartűz oltására.

Ugyanakkor az utóbbi 24 órában két Ro-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Borszék és Balánbánya lakóinak.

A vészhelyzetekben való viselkedésre vonatkozó információk, illetve a veszélyes időjárási jelenségekkel kapcsolatos egyéb hasznos adatok a https://fiipregatit.ro platformon vagy a Google Play Store-ból és AppStore-ból ingyenesen letölthető DSU alkalmazáson keresztül szerezhetők be.

  • ISU Hargita, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZKAPCSOLATI OSZTÁLYVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.