Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók hétvégi mérlege

2022 január 21-24 között a Hargita megyei katonai tűzoltók naponta teljesítettek szolgálatot az állampolgárok védelme és biztonsága érdekében.

Az elmúlt négy nap alatt 85 sürgősségi esetet regisztráltak. A beérkezett hívásokat követően a SMURD egységek személyzete 96 személynek nyújtottak szakszerű elsősegélyt.

Ezzel egyidejűleg 5 tüzet oltottak el, ebből 2 ellenőrizetlen égés volt: Salamáson és Csíkszeredában tisztítatlan kémények gyúltak ki, anyagi kár nem keletkezett. Tovább két esetben segítettek a SMURD és a megyei mentőegységnek Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson túlsúlyos személy szállításában.

Tegnap a gyergyószentmiklósi tűzoltók műszaki mentőcsapata az 578-as európai úton történt közlekedési balesethez szállt ki Marosfőre, ahol két személyt szabadítottak ki az autóroncsok közül.

A megye katonai tűzoltói a nap 24 órájában, a hét minden napján készenlétben állnak beavatkozni a polgárok hívására és elsősegélyt nyújtani a bajba jutott személyeknek.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.