Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Blue Monday- Hétfő, január 17, a 2022-es év legnyomasztóbb napja

Az év eleji harmadik hétfőt tartják a legnyomasztóbb napnak. Az ötlet Cliff Arnal brit pszichológustól származik, aki matematikai képletet készített az év legnehezebb pillanatainak azonosítására.

Ennek a következtetésnek a levonása érdekében a brit pszichológus több tényező együttes elemzését végezte, és úgy vélte, hogy az év harmadik hétfőjének “kollektív depresszióját” az alacsonyabb hőmérséklet és a fényerő csökkenése, de az ünnepek után felhalmozott adósságok is okozhatják.

Legyen szó a hideg időről, a magas számlákról, a motiváció csökkenéséről vagy arról az egyszerű tényről, hogy az emberek általában utálják a hétfőket, úgy tűnik, hogy a „szomorú hétfő” mély szomorúságot és tétlenséget vált ki az emberekben.

Mindehhez hozzáadódnak a járvány speciális körülményei, amelyekre szerintünk a brit pszichológus biztosan nem gondolt.

Akik a fent leírt helyzetben találják magukat, azt javasoljuk, hogy kérjenek támogatást a hozzátartozóktól, olvassanak, hallgassanak zenét, töltsenek időt a szabadban. Ugyanilyen fontos az alvás, a kipihent test kevésbé hajlamos a depresszióra.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.