Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csabát választották a polgármesterek a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnökévé

Foto: Borboly Csaba/Facebook

„A Hargita hegység fejlesztése az önkormányzatok együttműködésétől függ”.

A Hargita Megyei Tanács elnöke, Borboly Csaba sürgette a polgármestereket és a fejlesztési szövetségek vezetőit, hogy készüljenek fel az Európai Unió által biztosított pénzeszközök elérésének új időszakára.

Június 9-én egy találkozóra került sor a polgármesterekkel Homoródfürdőn, amely során megújították a “Hargita hegység Fejlesztéséért” Egyesület és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Hargita) vezetését. A fent említett szövetségek egyhangúlag szavaztak arra, hogy a Hargita hegység fejlesztési társulás új elnöke Borboly Csaba legyen, Dávid Lajos lemondása után.

Az újonnan megválasztott elnök hangsúlyozta, hogy az önkormányzati vezetők komoly kihívással néznek szembe, mivel a kormányzati támogatási lehetőségek egyre csökkennek, és hogy az EU finanszírozásának új időszaka ösztönözni fogja a nagyobb városokban történő beruházásokat. Ezért a Hargita Megyei Tanács összegyűjti a megye összes projektötletét egyetlen platformon, amelyet elküld a Központi Fejlesztési Régiónak. A megyei tanács elnöke hangsúlyozta, hogy fontos hangsúlyozni Hargita megye fejlesztési igényeit, mivel a fejlesztési régió stratégiája figyelmen kívül hagyja a vidéki térségekbe történő beruházásokat. Ily módon a Hargita-hegység fejlesztési stratégiája források nélkül maradhatna. “A Hargita-hegység körzetét együtt kell fejleszteni, ahogy néhány nappal ezelőtt mondtam. Az együttműködés révén fejleszthetjük a területet a természet befolyásolása nélkül, olyan beruházásokat hajthatunk végre, amelyek munkahelyeket teremtenek és jövedelmet biztosítanak a földtulajdonosok számára. A mai közgyűlésen eldöntöttük a stratégiai célokat, ez mindannyiunk közügye. Azt szeretnénk, hogy a közbirtokosságok, a vállalkozók és a panziótulajdonosok csatlakozzanak hozzánk “- tette hozzá Borboly Csaba.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnökét a Hargita ADI elnökének választották a jelenlévők. Mint elmondta, a következő időszak kihívása megtalálni a megye számára azokat a kitörési pontokat, együttműködési lehetőségeket, amellyel Hargita megye turizmusa fejleszthető. Szintén kiemelte, hogy fontos időben felkészülni az új EU-s költségvetési időszakra, a helyi önkormányzatokkal közösen segítve a turisztikai szolgáltatókat.

A fejlesztési társulás Kencse Elődöt, Csíkszentimre polgármesterét választotta alelnökének, Mik József, Borszék polgármesterét titkárnak, valamint Gergely Károlyt, Gyimesközéplok polgármesterét és Nagy Attilát, Zetelaka polgármesterét tagnak.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük