Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Zászlószentelésen vett részt Borboly Csaba Fenyőkúton

 

Ünnepi összejövetelre került sor november 18-án a fenyőkúti unitárius templomnál, amit zászlószentelés követett a templom udvarán.

Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki üdvözölte az egybegyűlteket.

„Ebben az évben az unitárius egyház 450 éves fennállásának évfordulójára szervezett rendezvények összefogásra és bizakodásra bíztatnak, és rámutatnak, hogy tudjuk értékelni az unitárius egyház tevékenységét. Remélem a jövőre is hasonló bizakodással tekintünk. Korond községben, Fenyőkúton az emberek bizakodóak, egymás felé fordulnak, ez pedig látszik az eredményeken. Ez a hozzáállás ad reményt a jövőre. Ezért van szükség az egyház tanítására, és fontosnak tartjuk történelmi egyházaink finanszírozását. A történelem bizonyítja, hogy a széthúzás nem vezet eredményre. Ha nem hallgatunk a provokációkra, átléphetünk a problémákon. Meg kell őriznünk szimbólumainkat, és hiszem, hogy a ma felszentelt zászló igazodási pontként fog szolgálni az itt élőknek. Az egyházközségnek sok sikert kívánok, a közösség tagjainak pedig, hogy éljük meg ünnepeinket és bízzunk egymásban!”- mondta Borboly Csaba nyitóbeszédében.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük