Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “Megvalósítható beruházásokon alapuló megyei költségvetést fogadtunk el”

A Hargita Megyei Tanács Márványtermében március 31-én tartott rendes ülésének fő témája egy virágzó közösség kialakítása reális költségvetés kidolgozásával és megvalósítható beruházásokkal, 13 prioritási tengely körül.

„Úgy gondolom, hogy sikerült olyan költségvetést kidolgozni, amelyre büszkék lehetünk, így megkezdhetjük a megye felépítését és fejlesztését” – mondta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Szerkezetileg a költségvetés 13 prioritási tengelyből áll, amelyek a közúti infrastruktúrába, az orvosi szolgáltatások hálózatába, az oktatás digitalizálásába, a fiatalok munkaerő-piaci integrációjába és támogatásába, a gazdaság újraindításába és értelemszerűen a kultúrába és turizmusba történő beruházásokra épülnek.

A közúti infrastruktúra tekintetében munkálatok sora zajlik, a figyelmet a régiók szerinti kiegyensúlyozott elosztásra fordítják, 12.254 ezer lejt különítenek el a megyei útjavításokra, 49.961,58 ezer lejt saját beruházások, és vissza nem térítendő finanszírozású uniós projektek 31.570,66 ezer lej.

A költségvetésbe bekerültek a külföldön működő különféle intézményekkel együttműködve végrehajtott szűrőprogramok, az egészségügyi hálózat fejlesztése is, elsősorban a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban és a szentegyházi kórházban.

Különös figyelmet fordítanak az időseknek szánt otthonok építésére és a sajátos igényű emberek védelmére.

A beruházások ugyanakkor ösztönözni fogják a gazdaságot azáltal, hogy üzleti inkubátorokat építenek, ipari parkokat fejlesztenek, és ösztönzik a családi vállalkozásokat és a helyi termelőket.

A megyei költségvetés becsült értéke 484.786,4 ezer lej.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.